Så hållbar är din beställning

Är det viktigt för dig med hållbara produkter och ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt när du shoppar? Då har du kommit rätt! Denna butik drivs nämligen av Spread Group, Europas största print-on-demand-leverantör. På fem egna anläggningar trycker Spread Group produkter enligt kunders önskemål, till exempel för storslagna butiker som denna. Det speciella med detta är att artiklarna i denna butik trycks först när du har genomfört köpet. Denna modell kallas print-on-demand och anses särskilt hållbar. Här får du veta varför.

Hållbart producerat tack vare print-on-demand

Till skillnad från konventionella färdiga produkter får du tack vare print-on-demand inte bara helt personliga utan även särskilt hållbara artiklar. För varorna i denna butik ...

• produceras inte till lagret. Därmed finns det inte heller något osäljbart restlager som måste hanteras på ett dyrt och resursintensivt sätt.
  • förädlas med de bästa skrivarna för digitalt direkttryck på marknaden. Dessa utmärks inte bara av briljanta färger utan även av helt giftfria och 100 % biologiskt nedbrytbara bläck och av en tryckprocess helt utan vatten.
  • genomgår omfattande kvalitetskontroller för att se till att produkterna håller särskilt länge. Om en produkt inte får högsta betyg efter att ha tvättats, torkats och strukits tio gånger, kommer den inte ens in i sortimentet.
  • produceras helt papperslöst och sparar därmed över 8 miljoner pappersark per år, vilket motsvarar ungefär 767 träd.
  • har exakta mått och storleksrekommendationer angivna, så att ditt nya favoritplagg faktiskt passar dig och inte måste skickas tillbaka.

Handla hållbart – bra för dig och vår planet

I denna butik kan du filtrera efter olika produktegenskaper, naturligtvis även ekologisk kvalitet eller Fairtrade. Ekologiska och rättvisemärkta produkter har bevisligen ett mindre ekologiskt och socialt fotavtryck än konventionellt tillverkade produkter och hjälper aktivt till att skydda miljön och förbättra arbetsvillkoren.

Andelen hållbart tillverkade textiler uppgår i Spread Group i Europa till över 14 procent och i Nordamerika till 9 procent, och den ska fortsätta att växa överallt. Som företag förbinder sig Spread Group och dess underleverantörer att följa en uppförandekod. Information om produkternas certifikat och sigill finns även på företagssidan.

Det räcker inte för dig – och inte för Spread Group heller!

Spread Group jobbar ständigt med att utforma produktionen och det dagliga arbetet mer hållbart. Dit hör att en växande andel av elbehovet i produktionsanläggningarna och på vårt huvudkontor i Leipzig täcks med solenergi och att returer återvinns och skänks bort. Alla företagsbeslut följs av ett hållbarhetsråd och deras påverkan på den ekologiska balansen granskas.

Mer information om hållbarhet på Spread Group finns här.